Oficjalne forum dyskusyjne Zen Cart Professional PL

Pełna wersja: Dobry hosting dla Zen Cart-a
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
To jeszcze jedno pytanko: jakie serery są nalepsze dla Zen?! Jaki wybrać? Nie pytam o szczegóły techniczne , tylko o praktykę.
Może ktos polecić sprawdzony hosting?
Google wykazują dość chudą ilość polskich sklepów zen, ale przecież ktoś ma! Błagam, to chyba nie tajemnica, jakie serwery nie grymaszą na zen cart? Te dedykowane są upiornie drogie Sad
Co do wyboru serwera, nawet nie pod kątem Zen Cart-a, lecz wogóle działalności e-commerce, radziłabym ci sprawę dokładnie przemyśleć. Fakt, iż serwery oferowane przez uznane firmy hostingowe są trochę droższe od tych oferowanych za przysłowiową złotówkę nie może przesłaniać faktu jakości i pewności tej usługi. Uruchomienie sklepu internetowego który ma przynosić dochód jego właścicielowi wiąże się z poświęceniem temu zagadnieniu znacznej ilości czasu jak również dużemu wkładowi pracy. Między bajki możesz włożyć opowiadania że ktoś uruchomił sklep w internecie i od razu zaczął na nim zarabiać - realia są zupełnie inne, przynajmniej w początkowym okresie. Ogromne znaczenie dla powodzenia takiego przedsięwzięcia ma zdobycie jak największej liczby klientów i to klientów darzących sklep zaufaniem. WyobraĽ sobie teraz sytuację, gdy strony sklepu zainstalowanego na jakimś darmowym serwerze są co chwilę niedostępne, lub otwierają się bardzo powoli (spotkałam się już z kilkoma "firmami" hostingowymi posiadającymi swoje wspaniałe według reklamy serwery na łączu 256 kb Neostrady!). Do sklepu działajacego na tego typu serwerze klient napewno nie będzie wracał, o ile oczywiście wogóle się do niego dostanie! Konkluzja w tym przypadku jest jednoznaczna - możesz zaoszczędzić na wszystkim lecz napewno nie na porządnym hostingu. Nie wskażę ci także jakiegoś określonego serwera aby nie zostać posądzoną o kryptoreklamę. Mam nadzieję że w końcu ktoś z użytkowników niezwiązanych z naszą firmą pomoże ci w wyborze serwera. Mogę ci tylko podpowiedzieć w jaki sposób sam znajdziesz odpowiedni serwer - w pakiecie z programem w katalogu zc_install masz plik techsupp.php - umieść go na którymś z wybranych samodzielnie serwerów (a większość umożliwia utworzenie konta testowego) i uruchom - zobaczysz wtedy czy serwer spełnia wymagania programu.
Tak, i ja o tym myslałam. Mam dość dobry hosting zagraniczny i okazało się, że Zen Cart'a tam umieścić nie można.
To fakt, że oszczędności mogą się zemścić.
W każdym razie dziękuję i czekam na konkretne rady praktyków Smile
Czy taki serwer nadaje sie pod Zen Cart i czy instalacja jest podobna jak na linuksie? Czy nie bedzie z nia problemow.
http://www.jvds.com/freebsdpackages.php
Czy ktoś próbował instalować ZC 1.3.7 na hostingu internetDSLa ??

Jak próbuję i zainstalować i co? -> Błąd 500.
Komunikat:
Błąd 500
Wewnętrzny błąd serwera
Wystąpił błąd serwera uniemożliwiający wykonanie zapytania
Skontaktuj się z administratorem serwera i poinformuj go o błędzie
Jeśli jesteś administratorem serwera, sprawdĽ konfigurację swojego serwera,
a także czy nie posiadasz niedozwolonych komend w plikach .htaccess

Jak wiadomo support dla hostinguDSL tp raczej słaby jest.
Będę zobowiązany za poradę.
Dlaczego reklamujecie takie drogie serwery - przecież w Polsce jest multum serwerów za parę złotych rocznie. Czy nie potraficie znaleĽć dobrych serwerów po 3-5 złotych miesięcznie, czy się wam nie chce. A może macie jakiś interes w nabijaniu kasy złodziejom, którzy żadają takich niebotycznych kwot za serwer jak nazwa czy home pl?!
Właśnie takich zarzutów pragnęliśmy uniknąć, dlatego przez długi okres czasu nikomu nie polecaliśmy, ani nie wskazywaliśmy konkretnych firm hostingowych!
Jednakże w końcu poddaliśmy się prośbom użytkowników Zen Cart-a, mając głównie na uwadze problemy z niektórymi serwerami przechodzącymi na nowe wersje PHP i MySQL i postanowiliśmy złamać żelazną zasadę ale widzę że nie warto było. Za chęć pomocy użytkownikom jesteśmy posądzani nie wiadomo o co! Przecież nikt nikogo nie zmusza do korzystania z oferty hostingu jaki znajdzie na naszych stronach, każdy może poszukać na własną rękę!
Dla nas kryterium wyboru było proste - szybkie i stabilne łącza, brak problemów z konfiguracją serwera itp. Wydaje mi się i raczej nie jestem odosobniony w tych opiniach, że jeżeli chcesz zaistnieć w sieci, musisz zainwestować w porządny serwer. Sklepów w sieci jest bardzo dużo i bardzo jest trudno zdobyć zaufanie klientów. Nie pomoże w tym napewno umieszczenie sklepu na serwerze który jest co chwilę niedostępny lub działa na łączach Neostrady (a to jest standard dla serwerów po 2 -3 złote za miesiąc) i otwieranie stron sklepu trwa wieki.
Po prostu prawda jest brutalna - chcesz zarabiać w swoim sklepie - musisz niestety trochę zainwestować!
Cytat:Czy nie potraficie znaleĽć dobrych serwerów po 3-5 złotych miesięcznie, czy się wam nie chce
faktycznie nie potrafie znalezc dobrego serwera za 5 zl /mc, czy to jest w ogole mozliwe, zeby cos dobrego bylo w takiej cenie, z doswiadczenia powiem, ze nie
Ekhm - nie jestem w tej kwestii specjalistą ale korzystamy z kei.pl - (150zł/rok)
i stwierdzam że są ok.

Moderewrite (przyjazne linki) działają, biblioteki php'a również.

Myślę że są dobrzy (chociaż nie jestem ekspertem - mogę się mylić)
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum.

Wracając do tematu, mogę zaproponować hosting u mnie. ZenCart działa. Obecne wdrożenia: 11 sklepów. Wersja Zen Cart 1.3.7 PL
Zero błędów ze skryptem sklepu.

Pozdrawiam.
Przekierowanie